Problem z edytorem tekstu

Pytanie na forumODP
Problem z edytorem tekstu
forumForum » Pytania komputerowe
flagData pytania:2021-10-01 23:37:40
flagAktualizacja:2025-09-09 04:57:21
ID: 6581f01f01a09

Od jakiegoś czasu nie mogę korzystać z edytora tekstu, który został zalowany przez znajomego informatyka. Nie wiem, czy zrobił coś źle, w każdym razie program nie działa. Zapłaciłam sporo za komputer i wszystkie programy, a teraz dostaję komunikat, że muszę jeszcze wykupić jakąś licencję. Chwilowo korzystam z notatnika, ale nie jest to, jak wiadomo, najlepsze wyjście. Nie mogę skontaktować się z tym informatykiem, bo wyjechał za granicę. Poradźcie co mogę zrobić w tej sytuacji.

Porada

Rozważmy kilka opcji naprawy edytora tekstu, zacznijmy od sprawdzenia, czy program jest prawidłowo zainstalowany, być może wystarczy ponowna instalacja, warto też poszukać informacji o komunikacie licencyjnym w internecie, może to być błąd lub faktycznie konieczność zakupu, poszukajmy darmowych alternatyw dla płatnego edytora tekstu, istnieje wiele programów oferujących podobne funkcje, sprawdźmy, czy komputer spełnia minimalne wymagania edytora, problemy z kompatybilnością mogą powodować błędy, przeskanujmy system programem antywirusowym, złośliwe oprogramowanie czasem blokuje działanie aplikacji, skonsultujmy się z innym informatykiem, który oceni sytuację i zaproponuje rozwiązanie, ważne jest zachowanie kopii zapasowych dokumentów, by uniknąć utraty danych w razie awarii, pamiętajmy o regularnych aktualizacjach systemu operacyjnego, to poprawia stabilność i bezpieczeństwo.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close