Problem z edytorem tekstu

forum | Forum » Pytania komputerowe | |
flag | Data pytania: | 2021-10-01 23:37:40 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:57:21 |
Od jakiegoś czasu nie mogę korzystać z edytora tekstu, który został zalowany przez znajomego informatyka. Nie wiem, czy zrobił coś źle, w każdym razie program nie działa. Zapłaciłam sporo za komputer i wszystkie programy, a teraz dostaję komunikat, że muszę jeszcze wykupić jakąś licencję. Chwilowo korzystam z notatnika, ale nie jest to, jak wiadomo, najlepsze wyjście. Nie mogę skontaktować się z tym informatykiem, bo wyjechał za granicę. Poradźcie co mogę zrobić w tej sytuacji.
Rozważmy kilka opcji naprawy edytora tekstu, zacznijmy od sprawdzenia, czy program jest prawidłowo zainstalowany, być może wystarczy ponowna instalacja, warto też poszukać informacji o komunikacie licencyjnym w internecie, może to być błąd lub faktycznie konieczność zakupu, poszukajmy darmowych alternatyw dla płatnego edytora tekstu, istnieje wiele programów oferujących podobne funkcje, sprawdźmy, czy komputer spełnia minimalne wymagania edytora, problemy z kompatybilnością mogą powodować błędy, przeskanujmy system programem antywirusowym, złośliwe oprogramowanie czasem blokuje działanie aplikacji, skonsultujmy się z innym informatykiem, który oceni sytuację i zaproponuje rozwiązanie, ważne jest zachowanie kopii zapasowych dokumentów, by uniknąć utraty danych w razie awarii, pamiętajmy o regularnych aktualizacjach systemu operacyjnego, to poprawia stabilność i bezpieczeństwo.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Zewnętrzna karta dźwiękowa » | |
library_books Spam w poczcie? » | |
library_books Jaki monitor kupić? » |
|