Jakie badania po Covid?
| forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-20 08:25:55 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 09:07:26 |
Cztery miesiące temu przeszedłem COVID.Co prawda nie wykonywałem testu, ale przeciwciała pokazały, że infekcja jest za mną.Wciąż nie doszedłem do siebie po chorobie.Zastanawiam się, jakie badania mogę wykonać, by sprawdzić stan mojego organizmu. Na pewno podstawowe badania krwi, ale czy coś jeszcze? Prześwietlenie płuc? Ktoś robił badania po Covid?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Po czterech miesiącach od infekcji i utrzymujących się dolegliwościach, wizyta u lekarza rodzinnego jest niezbędna. Lekarz zleci kompleksowe badania, wykraczające poza podstawową morfologię. Zaleca się rozszerzoną analizę krwi, w tym markery stanu zapalnego, D-dimer i parametry narządów. Konieczne jest wykonanie prześwietlenia klatki piersiowej, a w razie potrzeby tomografii płuc. Lekarz może skierować na badania kardiologiczne i pulmonologiczne, w tym spirometrię. Przy specyficznych objawach, wskazane są konsultacje ze specjalistami. Pełna diagnostyka pozwoli zidentyfikować przyczynę złego samopoczucia i wdrożyć skuteczne leczenie dla odzyskania zdrowia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Po czterech miesiącach od infekcji i utrzymujących się dolegliwościach, wizyta u lekarza rodzinnego jest niezbędna. Lekarz zleci kompleksowe badania, wykraczające poza podstawową morfologię. Zaleca się rozszerzoną analizę krwi, w tym markery stanu zapalnego, D-dimer i parametry narządów. Konieczne jest wykonanie prześwietlenia klatki piersiowej, a w razie potrzeby tomografii płuc. Lekarz może skierować na badania kardiologiczne i pulmonologiczne, w tym spirometrię. Przy specyficznych objawach, wskazane są konsultacje ze specjalistami. Pełna diagnostyka pozwoli zidentyfikować przyczynę złego samopoczucia i wdrożyć skuteczne leczenie dla odzyskania zdrowia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Problemy ze stawami kolanowymi » | |
| library_books Jakie są naturalne sposoby na ból gardła? » | |
| library_books Wysypka na szyi » |
|