Czy mogę używać konturówki jak mam wąskie usta?

Pytanie na forumODP
Czy mogę używać konturówki jak mam wąskie usta?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-09-25 18:21:44
flagAktualizacja:2025-09-09 05:03:21
ID: 6581f01ebe499

Mam wąskie usta, z reguły używam błyszczyka, żeby je trochę optycznie powiększyć. Czy mogę stosować konturówkę? Czy jeszcze bardziej będzie wtedy widoczne, że są małe?

Porada

Rozwiązaniem problemu wąskich ust i chęci używania konturówki jest ostrożne podejście, polegające na wyborze konturówki w odcieniu zbliżonym do naturalnego koloru ust, unikając ciemnych i intensywnych barw, które mogą optycznie pomniejszać usta, delikatne obrysowywanie ust tuż nad naturalną linią, aby subtelnie je powiększyć, a następnie roztarcie konturówki w kierunku środka ust, aby uniknąć ostrego odcięcia, na koniec można nałożyć błyszczyk lub pomadkę w jasnym kolorze, co dodatkowo optycznie powiększy usta, ważne jest również eksperymentowanie i obserwacja efektu, aby znaleźć najlepszą technikę dla indywidualnego kształtu ust, można też poszukać tutoriali makijażowych, które prezentują techniki powiększania ust przy użyciu konturówki, pamiętając o zasadzie "mniej znaczy więcej", aby uzyskać naturalny i estetyczny wygląd.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close