Mydło do tłustej skóry

Pytanie na forumODP
Mydło do tłustej skóry
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-10 23:02:56
flagAktualizacja:2025-09-09 05:20:25
ID: 6581f01f31d1b

Czy mając tłustą cerę powinnam korzystać z mydła, a, jeśli tak, to jakiego? Moja twarz bardzo się świeci i często mam pryszcze, walczę z zatkanymi porami itd. Po użyciu żelu pod prysznic mam jeszcze większe problemy, dlatego pomyślałam o najbardziej klasycznym wyborze. Mydło jednak nie jest polecane do mycia twarzy i jestem w kropce.

Porada

Problem tłustej cery ze świeceniem i pryszczami wymaga specjalistycznej pielęgnacji. Klasyczne mydło jest niewskazane, gdyż narusza barierę ochronną, wzmagając sebum. Zamiast niego, należy wybrać mydło w kostce lub żel do twarzy, przeznaczone dla cery tłustej i trądzikowej, z kwasem salicylowym, cynkiem lub glinką, które oczyszczą pory, uregulują sebum i zredukują niedoskonałości. Produkt powinien mieć zbalansowane pH. Pielęgnację uzupełnić tonikiem normalizującym i lekkim kremem nawilżającym. To zapewni równowagę skóry, zmniejszy przetłuszczanie i poprawi jej stan.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close