Sny o zdradzie

Pytanie na forumODP
Sny o zdradzie
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-10 22:57:56
flagAktualizacja:2025-09-09 07:59:25
ID: 6581f01f31ae4

Jestem w udanym związku, mamy dziecko. Moim problemem są sny – śnię o tym, jak mój mąż zdradza mnie z inną. Raz jest to sąsiadka, raz zupełnie nieznajoma osoba, raz nawet przyłapałam go w łóżku z… moją mamą (sic!). Na razie traktuję to z rozbawieniem, ale zaczynam się trochę niepokoić, co, jeśli podświadomość próbuje mi coś przekazać?

Porada

Proponujemy potraktować powracające sny o zdradzie nie jako dosłowną przepowiednię, ale jako symboliczny sygnał wysyłany przez podświadomość, która w ten sposób przetwarza wewnętrzne lęki. Często tego typu marzenia senne odzwierciedlają nasze poczucie niepewności lub strach przed utratą bliskiej osoby, a nie realne zagrożenie dla związku. Pojawienie się dziecka i nowa dynamika życia rodzinnego mogły obudzić ukryte obawy, które znajdują ujście właśnie w snach. Warto zastanowić się nad własnymi emocjami i porozmawiać o nich z partnerem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close