Problem z zaskórnikami

Pytanie na forumODP
Problem z zaskórnikami
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-02 22:57:38
flagAktualizacja:2025-09-09 05:23:25
ID: 6581f01f04099

Mam na nosie, brodzie i policzkach brzydkie zaskórniki, których nie umiem się pozbyć. Regularnie robię peeling i wypróbowuję różne cudowne sztuczki znalezione w internecie. Niestety nic nie działa, co najwyżej doprowadziłam do powstania pryszczy w miejscach, które zanadto męczyłam. Niektórych „terapii” trochę się obawiam, np. Smarowania skóry pastą do zębów połączoną z sodą albo polewania woskiem. Miał ktoś styczność z takimi terapiami? Przyjmę też wszelkie sposoby na uporczywe zaskórniki.

Porada

W obliczu nieskuteczności i podrażnień, kluczowa jest natychmiastowa konsultacja z dermatologiem lub kosmetologiem. Agresywne domowe metody, jak pasta do zębów czy wosk, są szkodliwe, mogą trwale uszkodzić skórę. Specjalista zdiagnozuje problem, proponując bezpieczną, indywidualną terapię, obejmującą profesjonalne oczyszczanie, peelingi, lub skuteczne, łagodne składniki aktywne. Regularna i cierpliwa pielęgnacja pod okiem eksperta to najlepsza droga do zdrowej cery.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close