Jak przygotować rybę po grecku?

Pytanie na forumODP
Jak przygotować rybę po grecku?
forumForum » Pytania kulinarne
flagData pytania:2021-12-15 09:00:41
flagAktualizacja:2025-09-09 05:35:45
ID: 6581f020efd39

Chciałabym zaskoczyć moją teściową i przygotować na wigilię rybę po grecku. Mąż mówi, że jego babcia zawsze robiła, ale nikt nie odtworzył tego smaku. Macie sprawdzony przepis na rybę po grecku? Co dodać i jak podać, żeby była aromatyczna i rozpływała się w ustach? Jaka ryba najlepsza będzie do tego dania? Szukam inspiracji i mam nadzieję, że pomożecie?

Porada

Przygotowując rybę po grecku, warto zacząć od wyboru odpowiedniej ryby, dorsz będzie dobrym wyborem, ważne jest odpowiednie doprawienie warzyw, marchew, seler i pietruszka to podstawa, należy je dusić na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy, aby uzyskać głębię smaku, przyprawy, takie jak liść laurowy, ziele angielskie i pieprz, wzbogacą aromat, rybę należy delikatnie obsmażyć, a następnie ułożyć warstwami z duszonymi warzywami, całość dusić razem, aby smaki się połączyły, przed podaniem warto schłodzić rybę, aby smaki się przegryzły, dekoracja świeżą natką pietruszki doda estetyki.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close