Kto ma przepis na idealne gofr?
| forum | Forum » Pytania kulinarne | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-07 11:37:52 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:40:23 |
Mój syn to gofrożerca. Szukałam w internecie przepisu na gofry, nie trafiłam jeszcze na taki idealny. Chciałabym, żeby gofry robione w domu przypominały te z budek nad morzem. Nie wiem co robię nie tak, bo z każdego przepisu, moje gofry są gumowe i płaskie. Czy istnieje jakiś tajny składnik, który sprawiłby, że gofry byłyby puszyste i chrupiące?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Proponujemy rozwiązanie problemu gumowatych gofrów, które polega na kilku kluczowych modyfikacjach klasycznego przepisu. Sekretem idealnej chrupkości jest dodanie do mąki pszennej odrobiny mąki ziemniaczanej, co gwarantuje uzyskanie pożądanej tekstury znanej z nadmorskich budek. Kluczowe jest również oddzielenie żółtek od białek, a następnie ubicie białek na sztywną pianę i delikatne wmieszanie jej do ciasta tuż przed samym smażeniem. Taki zabieg zapewni niezwykłą puszystość, a bardzo mocno rozgrzana gofrownica zapobiegnie ich spłaszczeniu i sprawi, że będą idealnie wypieczone.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Proponujemy rozwiązanie problemu gumowatych gofrów, które polega na kilku kluczowych modyfikacjach klasycznego przepisu. Sekretem idealnej chrupkości jest dodanie do mąki pszennej odrobiny mąki ziemniaczanej, co gwarantuje uzyskanie pożądanej tekstury znanej z nadmorskich budek. Kluczowe jest również oddzielenie żółtek od białek, a następnie ubicie białek na sztywną pianę i delikatne wmieszanie jej do ciasta tuż przed samym smażeniem. Taki zabieg zapewni niezwykłą puszystość, a bardzo mocno rozgrzana gofrownica zapobiegnie ich spłaszczeniu i sprawi, że będą idealnie wypieczone.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jajka tak zwane sadzone » | |
| library_books Z czym jeść pesto bazyliowe? » | |
| library_books Mąka o brzydkiej barwie » |
|