Co pasuje do rudych włosów

Pytanie na forumODP
Co pasuje do rudych włosów
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-12-13 22:00:32
flagAktualizacja:2025-09-09 06:04:23
ID: 6581f020d8074

Mam rude włosy, takie bardziej pomarańczowe niż kasztanowe. Jaki makijaż będzie do mnie pasował oraz jakie kolory w garderobie powinnam stosować? Nie wiem o co chodzi z tym „Nie do twarzy”, ale na pewno nie chcę się tak ubierać. Lubię swoje włosy i urodę i chciałabym ją podkreślić ubiorem.

Porada

Proponuje skupić się na makijażu podkreślającym ciepłą tonację rudych włosów, wybierając odcienie zieleni, złota i brązu dla oczu, delikatne róże lub brzoskwinie na policzki, a usta akcentując ciepłymi beżami, koralem lub terakotą. Unikać należy chłodnych tonów, które mogą kolidować z naturalnym kolorem włosów. W kwestii garderoby, zaleca się wybieranie kolorów kontrastujących lub harmonizujących, takich jak szmaragdowa zieleń, butelkowa zieleń, granat, turkus, ciepłe beże, brązy, kremy oraz odcienie złota i miedzi. Dobrze sprawdzą się także głębokie fiolety i śliwkowe tony. Ważne jest, aby eksperymentować z kolorami, które sprawiają, że cera wygląda świeżo i promiennie, podkreślając naturalne piękno i unikać barw, które gaszą urodę.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close