Jak pozbyć się zapachu stęchlizny z ubrań?

Pytanie na forumODP
Jak pozbyć się zapachu stęchlizny z ubrań?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-10 23:22:23
flagAktualizacja:2025-09-09 06:26:54
ID: 6581f01f32442

Spieszyło mi się ostatnio, żeby szybko ogarnąć dom i poskładać pranie i prawdpodobnie włożyłam do szafy niedosuszone rzeczy, bo pachną teraz stęchlizną: (

Słuchajcie jak mogę się pozbyć tego okropnego zapachu, zwykłe pranie wystarczy? Czy dodać coś specjalnego do proszku jeszcze?

Porada

Aby skutecznie pozbyć się zapachu stęchlizny z ubrań, należy je ponownie wyprać, koniecznie dodając do prania pół szklanki białego octu lub sody oczyszczonej, co pomoże zneutralizować nieprzyjemny aromat, pranie w wyższej temperaturze, dopuszczalnej dla tkanin, wspomoże proces, po wypraniu kluczowe jest dokładne wysuszenie ubrań na świeżym powietrzu, najlepiej w słońcu, aż będą absolutnie suche, unikaj wkładania nawet lekko wilgotnych rzeczy do szafy, co zapobiegnie nawrotom problemu, zadbaj także o odpowiednią wentylację szafy oraz regularne wietrzenie, aby utrzymać świeżość.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close