Czy wakacje za granicą to standard?

Pytanie na forumODP
Czy wakacje za granicą to standard?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2022-02-16 23:51:43
flagAktualizacja:2025-09-09 06:10:23
ID: 6581f021855b3

Jak jest w waszym przypadku, jeśli chodzi o wakacje – wyjeżdżacie gdzieś? Do innych krajów w szczególności? Od roku pracuję w takiej firmie, w, której jest wręcz nacisk na wyjazdy zagraniczne. Nie wiem czy to tylko u mnie, ale naprawdę czuję się gorsza, bo jeszcze mnie na to nie stać, wolę spłacić ratę za dom.

Porada

Problem polega na presji wyjazdów zagranicznych w miejscu pracy, powodującej poczucie bycia gorszym u osoby, której na to nie stać, preferującej spłatę zobowiązań finansowych, rozwiązaniem może być uświadomienie pracodawcy o różnorodności sytuacji materialnych pracowników, promując akceptację różnych form spędzania urlopu, niezależnie od lokalizacji, istotne jest również wewnętrzne wzmocnienie poczucia własnej wartości, oparte na priorytetach finansowych i osobistych, a nie na zewnętrznych oczekiwaniach, dodatkowo można poszukać oszczędnych form wypoczynku, dostępnych bez konieczności zadłużania się, co pozwoli na zniwelowanie poczucia wykluczenia, ważne jest również budowanie relacji z innymi osobami o podobnych wartościach, aby wzmocnić poczucie przynależności i akceptacji, niezależnie od statusu materialnego i sposobu spędzania wakacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close