Gdzie mogę szukać pracy?

forum | Forum » Pytania ogólne | |
flag | Data pytania: | 2021-09-26 20:38:22 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:18:36 |
Firma, w, której pracowałem kilkanaście lat upadła podczas pandemii i jestem obecnie bezrobotny. Zastanawiam się gdzie oprócz internetu można jeszcze szukać pracy?
Utrata pracy po wielu latach to trudna sytuacja, warto więc rozważyć różne ścieżki poszukiwań, poza internetowymi portalami pracy, rekomendowane są targi pracy, gdzie można nawiązać bezpośredni kontakt z potencjalnymi pracodawcami, istotne jest również nawiązanie kontaktu z agencjami pośrednictwa pracy, które specjalizują się w rekrutacji w różnych branżach, warto również wykorzystać sieć kontaktów osobistych i zawodowych, informując znajomych i byłych współpracowników o poszukiwaniu pracy, lokalne urzędy pracy oferują wsparcie w postaci doradztwa zawodowego i informacji o dostępnych ofertach, nie należy zapominać o prasie branżowej i ogłoszeniach w lokalnych mediach, regularne monitorowanie tych źródeł zwiększa szansę na znalezienie odpowiedniej oferty.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Zapytaj wśród znajomych, warto jednak obserwować portale ogłoszeniowe z ofertami pracy. Polecam stronę: https://pracodajnia.pl Ocena: 3 |
library_books Ulubiony instrument muzyczny » | |
library_books Jak znaleźć znajomych? » | |
library_books Szukam profesjonalnego fryzjera z Krakowa » |
|