Jak dobrze prać pranie?

Pytanie na forumODP
Jak dobrze prać pranie?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-23 16:06:02
flagAktualizacja:2025-09-09 06:23:21
ID: 6581f0206af1c

Od pewnego czasu jestem panią domu. Wyszłam za mąż, wyprowadziłam się z domu. Do tej pory pranie robiła za mnie mama. Niewiele miałam wspólnego z obowiązkami domowymi. Teraz przyszedł czas na samodzielność. Największym problem mam z praniem. Jak mam je robić, aby ubrania były pachnące i po wyciągnięciu z pralki nie aż tak wymięte?

Porada

Proponujemy rozwiązanie problemu prania, które zapewni ubraniom świeżość i zminimalizuje zagniecenia. Kluczowe jest nieprzeładowywanie bębna pralki, gdyż zapewnia to lepszą cyrkulację wody oraz detergentu, a także stosowanie wysokiej jakości płynu do płukania, który nada tkaninom długotrwały, przyjemny zapach. Aby uniknąć silnych zagnieceń, warto wybrać program z niższą prędkością wirowania i wyjąć odzież z pralki natychmiast po zakończeniu cyklu, a następnie energicznie strzepnąć każdy element przed rozwieszeniem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close