Mąż zdradził mnie z asystentką. Chce do niej odejść
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-23 16:04:32 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:52:25 |
Mąż wdał się w romans ze swoją asystentką, która jest w wieku naszej córki. Zupełnie oszalał na jej punkcie. Ostatnio oświadczył, że chce rozwodu, ponieważ planuje ułożyć sobie życie na nowo. Co mam zrobić? Poddać się? Ja nadal go kocham.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W tej bolesnej sytuacji kluczowe staje się przeniesienie uwagi z męża na własne potrzeby oraz przyszłość, co pozwoli odzyskać poczucie kontroli. Należy rozważyć skorzystanie ze wsparcia terapeuty, który pomoże przepracować żal i odnaleźć wewnętrzną siłę do działania, a także skonsultować się z prawnikiem w celu zabezpieczenia swoich interesów na wypadek rozwodu. Skupienie się na sobie nie jest oznaką poddania się, ale świadomym krokiem ku odbudowie własnego życia i zadbaniu o swój dobrostan psychiczny oraz materialny.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W tej bolesnej sytuacji kluczowe staje się przeniesienie uwagi z męża na własne potrzeby oraz przyszłość, co pozwoli odzyskać poczucie kontroli. Należy rozważyć skorzystanie ze wsparcia terapeuty, który pomoże przepracować żal i odnaleźć wewnętrzną siłę do działania, a także skonsultować się z prawnikiem w celu zabezpieczenia swoich interesów na wypadek rozwodu. Skupienie się na sobie nie jest oznaką poddania się, ale świadomym krokiem ku odbudowie własnego życia i zadbaniu o swój dobrostan psychiczny oraz materialny.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Co zrobić żeby facet się zaangażował? » | |
| library_books Czy ona mnie kocha? » | |
| library_books Jak zapomnieć o facecie? » |
|