Mąż zdradził mnie z asystentką. Chce do niej odejść

Pytanie na forumODP
Mąż zdradził mnie z asystentką. Chce do niej odejść
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-23 16:04:32
flagAktualizacja:2025-09-09 07:52:25
Pytanie użytkownika

Mąż wdał się w romans ze swoją asystentką, która jest w wieku naszej córki. Zupełnie oszalał na jej punkcie. Ostatnio oświadczył, że chce rozwodu, ponieważ planuje ułożyć sobie życie na nowo. Co mam zrobić? Poddać się? Ja nadal go kocham.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

W tej bolesnej sytuacji kluczowe staje się przeniesienie uwagi z męża na własne potrzeby oraz przyszłość, co pozwoli odzyskać poczucie kontroli. Należy rozważyć skorzystanie ze wsparcia terapeuty, który pomoże przepracować żal i odnaleźć wewnętrzną siłę do działania, a także skonsultować się z prawnikiem w celu zabezpieczenia swoich interesów na wypadek rozwodu. Skupienie się na sobie nie jest oznaką poddania się, ale świadomym krokiem ku odbudowie własnego życia i zadbaniu o swój dobrostan psychiczny oraz materialny.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

W tej bolesnej sytuacji kluczowe staje się przeniesienie uwagi z męża na własne potrzeby oraz przyszłość, co pozwoli odzyskać poczucie kontroli. Należy rozważyć skorzystanie ze wsparcia terapeuty, który pomoże przepracować żal i odnaleźć wewnętrzną siłę do działania, a także skonsultować się z prawnikiem w celu zabezpieczenia swoich interesów na wypadek rozwodu. Skupienie się na sobie nie jest oznaką poddania się, ale świadomym krokiem ku odbudowie własnego życia i zadbaniu o swój dobrostan psychiczny oraz materialny.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close