Mąż zdradzał mnie, gdy byłam w ciąży. Teraz chce do mnie wrócić
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-23 16:01:32 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:52:25 |
Mąż zaczął mnie zdradzać mniej więcej gdy byłam w 6 miesiącu ciąży. Gdy się o tym dowiedziałam, tłumaczył, że głównym powodem skoku w bok była moja niechęć do seksu i on musiał zaspokoić swoje potrzeby. Rozstaliśmy się natychmiast. Gdy Miecio przyszedł na świat, zapragnął do nas wrócić. Co mam zrobić?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Sytuacja zdrady w ciąży jest niezwykle bolesna i wymaga głębokiej refleksji, zwłaszcza gdy mąż usprawiedliwia swoje czyny brakiem intymności, co jest niedopuszczalne. Priorytetem powinno być teraz dobro pani oraz dobro małego Miecia, którego bezpieczeństwo emocjonalne jest kluczowe. Powrót do związku wymagałby od męża pełnego zrozumienia skali swojego błędu, szczerej skruchy oraz gotowości do podjęcia intensywnej pracy nad odbudową zaufania, najlepiej przy wsparciu terapeuty. Należy zastanowić się, czy partner jest w stanie zapewnić stabilne, pełne szacunku środowisko dla rodziny, wolne od dalszych krzywd. Decyzja o powrocie powinna być podjęta świadomie, z uwzględnieniem długoterminowych konsekwencji dla wszystkich stron, bez presji.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Sytuacja zdrady w ciąży jest niezwykle bolesna i wymaga głębokiej refleksji, zwłaszcza gdy mąż usprawiedliwia swoje czyny brakiem intymności, co jest niedopuszczalne. Priorytetem powinno być teraz dobro pani oraz dobro małego Miecia, którego bezpieczeństwo emocjonalne jest kluczowe. Powrót do związku wymagałby od męża pełnego zrozumienia skali swojego błędu, szczerej skruchy oraz gotowości do podjęcia intensywnej pracy nad odbudową zaufania, najlepiej przy wsparciu terapeuty. Należy zastanowić się, czy partner jest w stanie zapewnić stabilne, pełne szacunku środowisko dla rodziny, wolne od dalszych krzywd. Decyzja o powrocie powinna być podjęta świadomie, z uwzględnieniem długoterminowych konsekwencji dla wszystkich stron, bez presji.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Gdy mąż nie szanuje żony » | |
| library_books Czy ten związek ma sens? » | |
| library_books Co zrobić żeby facet zatęsknił po rozstaniu? » |
|