Jak wyczyścić plamy z trawy?

Pytanie na forumODP
Jak wyczyścić plamy z trawy?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-01 16:44:10
flagAktualizacja:2025-09-09 06:29:20
ID: 6581f01ef024c

Potrzebuję jakoś usunąć plamy z trawy ze spodni mojego synka, jak zobaczyłam w jakim są stanie po tym jak wrócił z podwórka to się po prostu załamałam... Jest w ogóle szansa, że to jakoś zejdzie?

Porada

Aby skutecznie usunąć plamy z trawy ze spodni synka, warto rozpocząć od namoczenia zabrudzonego materiału w zimnej wodzie z dodatkiem delikatnego detergentu, można również użyć roztworu wody z octem, który ma właściwości odplamiające, następnie delikatnie pocierać plamę miękką szczoteczką lub gąbką, unikając zbyt mocnego szorowania, po wstępnym usunięciu plamy, spodnie należy wyprać w pralce, zgodnie z zaleceniami producenta odzieży, jeśli plama jest uporczywa, można spróbować zastosować specjalny odplamiacz do tkanin, jednak wcześniej należy sprawdzić jego działanie na mało widocznym fragmencie materiału, aby uniknąć odbarwienia, po praniu warto sprawdzić, czy plama zniknęła całkowicie, jeśli nie, można powtórzyć cały proces.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close