Jak zrobić dziecku strój karnawałowy?

Pytanie na forumODP
Jak zrobić dziecku strój karnawałowy?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-24 12:23:29
flagAktualizacja:2025-09-09 06:31:20
ID: 6581f01fb3b96

Dostałam wyzwanie przygotowania dla dziecka stroju na bal do przedszkola. Oczywiście mogłaby kupić strój gotowy, ale panie poprosiły, żeby strój wykonać razem z dzieckiem. A ja nie mam zdolności manualnych i to będzie dla mnie wyzwanie. Możecie podpowiedzieć, jak przygotować strój batmana dla syna? Z czego go zrobić, tak, żeby nie musiała szyć?

Porada

Proponuję stworzenie stroju Batmana bez szycia, z aktywnym udziałem dziecka, co wzmocni jego kreatywność. Pelerynę łatwo wykonać z czarnego materiału, na przykład starej koszulki, mocując ją agrafkami do ubrania. Maskę Batmana można wyciąć z czarnego filcu lub sztywnego papieru, dodając otwory na oczy i mocując gumką. Kultowy symbol nietoperza na klatce piersiowej i pasku wytnij z żółtego filcu lub pianki, następnie przyklej do czarnej koszulki i paska klejem do tkanin lub taśmą dwustronną. Uszy Batmana przymocuj do czarnej opaski, używając kartonu lub filcu. Wspólne ozdabianie elementów uczyni strój unikalnym, zapewniając doskonałą zabawę. To rozwiązanie pozwoli uniknąć szycia, rozwijając zdolności manualne dziecka.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close