Obgadywanie za plecami
| forum | Forum » Pytania ogólne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-23 19:43:23 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:40:31 |
Jest mi bardzo przykro i smutno bo wiem że moje dwie koleżanki z klasy obgadują mnie za plecami, że jestem dziwna itd. Powiedziała mi o tym moja koleżanka. Nie wiem czy mam im coś powiedzieć? Czy udawać, że nic się nie stało? Mam ochotę im coś wygarnąć
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Rozważ bezpośrednią, ale spokojną rozmowę z koleżankami, wyrażając swoje uczucia, mówiąc o smutku i przykrości, unikając oskarżeń, skupiając się na konkretnych sytuacjach, które do ciebie dotarły, pytając o ich perspektywę, dając im szansę na wyjaśnienia, starając się zrozumieć powody ich zachowania, ustalając granice, komunikując, że nie akceptujesz obgadywania, proponując otwartą komunikację w przyszłości, jeśli zależy im na relacji, rozważ konsultację z zaufaną osobą dorosłą, pedagogiem szkolnym, psychologiem, aby uzyskać wsparcie, perspektywę z zewnątrz, pamiętaj o swoim dobrym samopoczuciu, dbaj o swoje emocje, nie pozwól, aby ta sytuacja negatywnie wpłynęła na twoją samoocenę, skup się na relacjach z osobami, które cię wspierają, akceptują.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Rozważ bezpośrednią, ale spokojną rozmowę z koleżankami, wyrażając swoje uczucia, mówiąc o smutku i przykrości, unikając oskarżeń, skupiając się na konkretnych sytuacjach, które do ciebie dotarły, pytając o ich perspektywę, dając im szansę na wyjaśnienia, starając się zrozumieć powody ich zachowania, ustalając granice, komunikując, że nie akceptujesz obgadywania, proponując otwartą komunikację w przyszłości, jeśli zależy im na relacji, rozważ konsultację z zaufaną osobą dorosłą, pedagogiem szkolnym, psychologiem, aby uzyskać wsparcie, perspektywę z zewnątrz, pamiętaj o swoim dobrym samopoczuciu, dbaj o swoje emocje, nie pozwól, aby ta sytuacja negatywnie wpłynęła na twoją samoocenę, skup się na relacjach z osobami, które cię wspierają, akceptują.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jak prać ręczniki żeby nie śmierdziały? » | |
| library_books Pseudonim dla dziewczyny » | |
| library_books Czy ufacie politykom? » |
|