Dobry prawnik ale zdzierca

Pytanie na forumODP
Dobry prawnik ale zdzierca
forumForum » Pytania prawnicze
flagData pytania:2021-10-26 16:30:55
flagAktualizacja:2025-09-09 07:08:22
ID: 6581f01fe5ca8

Skorzystałam niedawno z porady prawnej w kancelarii w moim mieście. Zapłaciłam za nią równowartość 1/4 pensji, a sprawa nie została rozwiązana. Rozmawiałam z tym prawnikiem, ale nie jest on ani trochę gotowy do zwrócenia mi środków. Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Problem wciąż istnieje.

Porada

W obliczu nierozwiązanego problemu i odmowy zwrotu środków przez prawnika, należy podjąć konkretne kroki. Kluczowe jest dokładne przeanalizowanie umowy lub potwierdzenia zlecenia, by sprawdzić warunki świadczenia usługi oraz zapisy dotyczące zwrotów. Następnie, zdecydowanie rekomenduje się złożenie formalnej skargi do właściwej okręgowej izby adwokackiej lub radców prawnych. Organy te nadzorują etykę zawodową i jakość usług, mogąc interweniować w przypadku nienależytego wykonania zobowiązania. Dodatkowo, warto zasięgnąć niezależnej porady prawnej u innego specjalisty, aby ocenić szanse na odzyskanie poniesionych kosztów na drodze cywilnej. Pamiętaj o dokumentowaniu wszystkich działań.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close