Irytacja na kolory?

Pytanie na forumODP
Irytacja na kolory?
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-26 14:16:42
flagAktualizacja:2025-09-09 07:19:23
ID: 6581f01fe3814

Chyba jest coś ze mną nie tak, może powinnam poszukać pomocy? Nie mogę pracować w biurze odkąd był remont i mamy tam żółte ściany. Ten kolor wyzwala we mnie irytację i nie mogę się w ogóle skupić. Chodzę ciągle sfrustrowana. Jak mogę coś z tym zrobić, nie mam możliwości zmienić pracy, pomóżcie…

Porada

W obliczu irytacji kolorem ścian, zastosuj praktyczne metody i rozważ wsparcie specjalisty. Spróbuj zmienić ustawienie biurka, aby ograniczyć widoczność żółtych powierzchni, lub użyj parawanu, dużej rośliny lub tablicy jako wizualnej bariery. Wprowadź do bezpośredniego otoczenia elementy w barwach kojących, na przykład niebieskich lub zielonych, stworzy to strefę komfortu. Konsultacja z psychologiem, szczególnie w nurcie poznawczo-behawioralnym, pomoże w zarządzaniu reakcjami na bodźce wizualne. Terapia nauczy skutecznych technik radzenia sobie z frustracją, co poprawi funkcjonowanie w biurze i ogólne samopoczucie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close