Jak sobie poradzić ze stresem?

Pytanie na forumODP
Jak sobie poradzić ze stresem?
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-11-23 23:21:41
flagAktualizacja:2025-09-09 07:21:23
ID: 6581f0207acbd

Mam bardzo stresującą pracę i nawet w domu nie potrafię się odprężyć. Jeszcze przez kilka miesięcy nie mogę jej zmienić, więc pozostaje się przyzwyczaić. Szukam metod walki ze stresem, które nie wymagają zażywania leków ani wizyt u psychologa. Zwyczajnie nie mam na to czasu. Co robicie, gdy jesteście zestresowani?

Porada

Proponowanym rozwiązaniem jest wprowadzenie krótkich, codziennych rytuałów, które pomogą oddzielić sferę zawodową od prywatnej, nie wymagając przy tym dodatkowego czasu. Kluczowe mogą okazać się proste techniki oddechowe, praktykowane nawet przez kilka minut w ciągu dnia, które skutecznie obniżają poziom napięcia i pozwalają na chwilę wytchnienia. Warto również włączyć do planu dnia krótką aktywność fizyczną, jak spacer, oraz znaleźć absorbujące hobby, odciągające myśli od obowiązków, co sprzyja regeneracji psychicznej.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close