Kłótnie o dziecko
| forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-26 14:16:21 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:22:23 |
Kłócimy się z partnerem o to, kto częściej zajmuje się dzieckiem. Żadne inne obowiązki nie generują tylu kłótni. Partner jest bardzo chętny do zajmowania się córeczką i mówi wszystkim, że ja nie jestem w to tak zaangażowana. Jest mi z tego powodu przykro. Jestem z dzieckiem prawie osiem godzin bez przerwy, czy to naprawdę mało?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W celu zażegnania sporów dotyczących opieki nad dzieckiem, sugeruję wprowadzenie regularnych rozmów, omawiających podział obowiązków, uwzględniających potrzeby obu stron, ważne jest, aby każda osoba mogła wyrazić swoje odczucia bez obawy o krytykę, należy skupić się na docenianiu wysiłków partnera, podkreślając jego wkład w wychowanie dziecka, warto także rozważyć spisanie grafiku opieki, który będzie elastyczny i dostosowany do zmieniających się okoliczności, równomierny podział czasu spędzanego z dzieckiem, może przyczynić się do zmniejszenia napięć i poprawy relacji, wspólne spędzanie czasu, dedykowane tylko rodzinie, wzmocni więzi i stworzy pozytywne wspomnienia, szukanie kompromisów jest kluczem do harmonijnego rodzicielstwa.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W celu zażegnania sporów dotyczących opieki nad dzieckiem, sugeruję wprowadzenie regularnych rozmów, omawiających podział obowiązków, uwzględniających potrzeby obu stron, ważne jest, aby każda osoba mogła wyrazić swoje odczucia bez obawy o krytykę, należy skupić się na docenianiu wysiłków partnera, podkreślając jego wkład w wychowanie dziecka, warto także rozważyć spisanie grafiku opieki, który będzie elastyczny i dostosowany do zmieniających się okoliczności, równomierny podział czasu spędzanego z dzieckiem, może przyczynić się do zmniejszenia napięć i poprawy relacji, wspólne spędzanie czasu, dedykowane tylko rodzinie, wzmocni więzi i stworzy pozytywne wspomnienia, szukanie kompromisów jest kluczem do harmonijnego rodzicielstwa.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jak poradzić sobie z cierpieniem? » | |
| library_books Niechęć do jesieni » | |
| library_books Jak kierowac zasobem ludzkim » |
|