Jak można walczyć ze stresem?

Pytanie na forumODP
Jak można walczyć ze stresem?
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-09-22 14:21:24
flagAktualizacja:2025-09-09 07:19:23
ID: 6581f01e9ac72

Mam 25 lat i niestety jestem typem osoby, która wszystkim się przejmuje, dosłownie zżera mnie stres i bardzo mi to przeszkadza w codziennym życiu. Właśnie dostałam swoją pierwszą, poważniejszą pracę i jestem przerażona czy dam sobie tam radę. Czy są jakieś sposoby, żeby sobie z tym poradzić?

Porada

W walce ze stresem, zwłaszcza w nowej pracy, kluczowe jest wdrożenie konkretnych strategii dla poprawy samopoczucia. Rozpocznij od regularnych technik relaksacyjnych, takich jak głębokie oddychanie, szybko obniżając napięcie, przynosząc ulgę. Dziel duże zadania na mniejsze etapy, redukując przytłoczenie, budując pewność. Pamiętaj o regularnej aktywności fizycznej, która obniża stres, poprawiając nastrój. Akceptuj, że początki bywają trudne, pozwól sobie na naukę, bez presji perfekcji. Rozważ rozmowę z zaufaną osobą lub specjalistą po wsparcie, skuteczne narzędzia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Najłatwiej byłoby powiedzieć przestań się tak przejmować, no ale niestety nie jest to takie proste. Prawdopodobnie im więcej doświadczenia zdobędziesz z czasem, tym mniejszy stres będzie się pojawiał. To normalne, że pierwsza praca przeraża, nowe miejsce, ludzie, obowiązki itd. To co moge polecić to na pewno dobrze się wysypiaj, zdrowo jedz, posłuchaj sobie jakiejś ulubionej muzyki, zioła też są dobre, chociażby przykładowo melisa. Na pewno dasz sobie świetnie radę. Powodzenia!:)
Ocena: 1
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close