Jak o kimś zapomnieć psychologia

Pytanie na forumODP
Jak o kimś zapomnieć psychologia
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-11-01 21:59:59
flagAktualizacja:2025-09-09 07:20:23
Pytanie użytkownika

Czy są jakieś metody w psychologii, które pozwalają szybko zapomnieć o swoim byłym partnerze? Już nie wiem co mam robić próbowałam wszystkiego co wydawało mi się, że mi w tym pomoże, ale nic to jednak nie dało, dalej rozpamiętuję :(

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozważ akceptację uczuć, pozwól sobie na smutek i żal, nie tłum emocji, spróbuj je przepracować, skup się na sobie, na swoich potrzebach i pasjach, odzyskaj poczucie własnej wartości, pielęgnuj relacje z bliskimi, spędzaj czas z przyjaciółmi i rodziną, unikaj kontaktu z byłym partnerem, ogranicz bodźce przypominające o nim, zmień otoczenie, wprowadź nowe aktywności do swojego życia, zapisz się na kurs, zacznij uprawiać sport, rozważ konsultację z psychologiem, specjalista pomoże ci uporać się z trudnymi emocjami, nauczy technik radzenia sobie ze stratą, wspólnie opracujecie plan działania, pamiętaj, że proces zapominania wymaga czasu, bądź cierpliwa dla siebie.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozważ akceptację uczuć, pozwól sobie na smutek i żal, nie tłum emocji, spróbuj je przepracować, skup się na sobie, na swoich potrzebach i pasjach, odzyskaj poczucie własnej wartości, pielęgnuj relacje z bliskimi, spędzaj czas z przyjaciółmi i rodziną, unikaj kontaktu z byłym partnerem, ogranicz bodźce przypominające o nim, zmień otoczenie, wprowadź nowe aktywności do swojego życia, zapisz się na kurs, zacznij uprawiać sport, rozważ konsultację z psychologiem, specjalista pomoże ci uporać się z trudnymi emocjami, nauczy technik radzenia sobie ze stratą, wspólnie opracujecie plan działania, pamiętaj, że proces zapominania wymaga czasu, bądź cierpliwa dla siebie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close