Nie wiem co robić ze swoim życiem

forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
flag | Data pytania: | 2021-11-02 20:43:07 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:24:24 |
Nie wiem zupełnie co mam robić ze swoim życiem... Tkwię w miejscu. Nic mnie nie cieszy, nie widzę dla siebie odpowiedniego stanowiska w pracy, z relacjami też jakoś tak średnio... W którą stronę mam iść? Miał ktoś z Was podobnie? Jak przerwaliście ten ogólny marazm?
Konieczne jest podjęcie działań w celu przerwania poczucia stagnacji, zatem warto zacząć od identyfikacji obszarów życia, które generują najwięcej niezadowolenia, można spróbować określić, co konkretnie przeszkadza w pracy, relacjach, a także w odczuwaniu radości, następnie dobrze jest poszukać wsparcia, rozmowa z bliską osobą, przyjacielem lub terapeutą może pomóc w znalezieniu perspektywy i zrozumieniu własnych emocji, warto również eksperymentować, próbować nowych aktywności, rozwijać zainteresowania, aby odkryć, co przynosi satysfakcję, istotne jest też ustalanie małych, realistycznych celów, których realizacja krok po kroku wzmocni poczucie sprawczości i poprawi nastrój, pamiętajmy, że zmiany wymagają czasu i cierpliwości, a każdy ma prawo do poszukiwań i błędów.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Leczenie nerwicy » | |
library_books Jak sobie poradzić ze śmiercią męża? » | |
library_books Widzę wszystko w czarnych barwach » |
|