Jak powiedzieć rodzicom, że mam chłopaka?
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-02 20:44:31 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:44:25 |
Od miesiąca spotykam się z moim chłopakiem Kamilem. Nie powiedziałam jeszcze o tym swoim rodzicom, chociaż zauważyli już, że częściej wychodzę. Jak mam im o tym powiedzieć?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Rozważ spokojną rozmowę z rodzicami, wybierając moment, gdy wszyscy są zrelaksowani, na przykład podczas wspólnego posiłku, co sprzyja otwartej komunikacji. Zacznij od prostego stwierdzenia, że poznałaś kogoś, kto jest dla ciebie ważny, a potem przedstaw Kamila jako swojego chłopaka, podkreślając jego pozytywne cechy oraz to, jak dobrze czujesz się w jego towarzystwie. Ważne jest, abyś była szczera, spokojna, gotowa odpowiedzieć na ich pytania, a także zaproponować im wspólne spotkanie z Kamilem w niedalekiej przyszłości, co pomoże zbudować zaufanie oraz pozwoli im lepiej go poznać, rozwiewając ewentualne obawy, co z pewnością ułatwi akceptację nowej sytuacji.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Rozważ spokojną rozmowę z rodzicami, wybierając moment, gdy wszyscy są zrelaksowani, na przykład podczas wspólnego posiłku, co sprzyja otwartej komunikacji. Zacznij od prostego stwierdzenia, że poznałaś kogoś, kto jest dla ciebie ważny, a potem przedstaw Kamila jako swojego chłopaka, podkreślając jego pozytywne cechy oraz to, jak dobrze czujesz się w jego towarzystwie. Ważne jest, abyś była szczera, spokojna, gotowa odpowiedzieć na ich pytania, a także zaproponować im wspólne spotkanie z Kamilem w niedalekiej przyszłości, co pomoże zbudować zaufanie oraz pozwoli im lepiej go poznać, rozwiewając ewentualne obawy, co z pewnością ułatwi akceptację nowej sytuacji.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
| Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
|---|---|---|
| Normalnie "mamo, tato mam chłopaka", a później będzie przesłuchanie kto to, od kiedy itd. ;) ilość ocen: 0 | ||
| library_books Jak zagadać do chłopaka w szkole? » | |
| library_books Co napisać na dobranoc? » | |
| library_books Zdrobnienia dla dziewczyny » |
|