Jak powiedzieć rodzicom, że mam chłopaka?

Pytanie na forumODP
Jak powiedzieć rodzicom, że mam chłopaka?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-02 20:44:31
flagAktualizacja:2025-09-09 07:44:25
Pytanie użytkownika

Od miesiąca spotykam się z moim chłopakiem Kamilem. Nie powiedziałam jeszcze o tym swoim rodzicom, chociaż zauważyli już, że częściej wychodzę. Jak mam im o tym powiedzieć?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozważ spokojną rozmowę z rodzicami, wybierając moment, gdy wszyscy są zrelaksowani, na przykład podczas wspólnego posiłku, co sprzyja otwartej komunikacji. Zacznij od prostego stwierdzenia, że poznałaś kogoś, kto jest dla ciebie ważny, a potem przedstaw Kamila jako swojego chłopaka, podkreślając jego pozytywne cechy oraz to, jak dobrze czujesz się w jego towarzystwie. Ważne jest, abyś była szczera, spokojna, gotowa odpowiedzieć na ich pytania, a także zaproponować im wspólne spotkanie z Kamilem w niedalekiej przyszłości, co pomoże zbudować zaufanie oraz pozwoli im lepiej go poznać, rozwiewając ewentualne obawy, co z pewnością ułatwi akceptację nowej sytuacji.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozważ spokojną rozmowę z rodzicami, wybierając moment, gdy wszyscy są zrelaksowani, na przykład podczas wspólnego posiłku, co sprzyja otwartej komunikacji. Zacznij od prostego stwierdzenia, że poznałaś kogoś, kto jest dla ciebie ważny, a potem przedstaw Kamila jako swojego chłopaka, podkreślając jego pozytywne cechy oraz to, jak dobrze czujesz się w jego towarzystwie. Ważne jest, abyś była szczera, spokojna, gotowa odpowiedzieć na ich pytania, a także zaproponować im wspólne spotkanie z Kamilem w niedalekiej przyszłości, co pomoże zbudować zaufanie oraz pozwoli im lepiej go poznać, rozwiewając ewentualne obawy, co z pewnością ułatwi akceptację nowej sytuacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Normalnie "mamo, tato mam chłopaka", a później będzie przesłuchanie kto to, od kiedy itd. ;)
ilość ocen: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close