Nienawidzę swojej matki

Pytanie na forumODP
Nienawidzę swojej matki
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-21 23:28:11
flagAktualizacja:2025-09-09 07:25:24
ID: 6581f01f89a6d

Wiem, że to zabrzmi okropnie, ale nie nawidzę swojej matki... Uważam, że nie powinna mieć dzieci, jest totalną egoistką i myśli tylko o sobie. Nigdy nie czułam jej wsparcia, nie przytulała mnie, ciągle się czepia o wszystko... Co ja mam z tym robić? Jeszcze kilka lat muszę mieszkać w tym domu...

Porada

Rozważ profesjonalną pomoc psychologiczną, terapia indywidualna może pomóc zrozumieć przyczyny negatywnych uczuć, przepracować trudne relacje rodzinne, nauczyć zdrowych mechanizmów radzenia sobie ze stresem, poprawić komunikację, zidentyfikować własne potrzeby, wzmocnić poczucie własnej wartości, co umożliwi budowanie bardziej satysfakcjonujących relacji z matką, a także pomoże w radzeniu sobie w obecnej sytuacji, gdy mieszkanie z matką jest konieczne, spróbuj ograniczyć interakcje do minimum, skup się na własnych celach, poszukaj wsparcia wśród przyjaciół, rozwijaj pasje, aby odciągnąć uwagę od problemów rodzinnych, pamiętaj o dbaniu o swoje zdrowie psychiczne i fizyczne, to pomoże przetrwać trudny czas.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close