Pokłóciłam się z przyjaciółką, jak to naprawić?

forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
flag | Data pytania: | 2021-09-27 20:27:15 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:26:19 |
W ostatni weekend pokłóciłam się z moją przyjaciółką, wypiłyśmy trochę alkoholu, wspominałyśmy jakieś dawne czasy i okazało się, że ukryła przed mną jedną rzecz, od tego zaczęła się cała kłótnia... Minęło już kilka dni i nie odzywamy się do siebie, jestem zła o to, ale chyba zareagowałam zbyt nerwowo... Jak to teraz naprawić?
Aby naprawić relację z przyjaciółką, proponuję zacząć od ochłonięcia emocji, przemyślenia całej sytuacji na spokojnie, warto rozważyć, czy ukryta informacja rzeczywiście jest tak istotna, jak się początkowo wydawało. Następnie, dobrze byłoby przeprosić przyjaciółkę za zbyt nerwową reakcję, przyznając, że alkohol mógł wpłynąć na Twoje zachowanie, można zaproponować spotkanie w neutralnym miejscu, aby porozmawiać o wszystkim szczerze i otwarcie, wysłuchaj jej perspektywy, staraj się zrozumieć, dlaczego ukryła tę informację, pamiętaj o podkreśleniu wartości Waszej przyjaźni i chęci kontynuowania jej pomimo tego incydentu, skupcie się na pozytywnych aspektach Waszej relacji, wspólnych wspomnieniach i planach na przyszłość, to wszystko pomoże odbudować zaufanie i wzmocnić więź.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Nie wiem kim jestem » | |
library_books Toksyczna matka » | |
library_books Depresja a życie seksualne » |
|