Przemoc w związku. Chcę z tym skończyć

Pytanie na forumODP
Przemoc w związku. Chcę z tym skończyć
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-25 15:59:45
flagAktualizacja:2025-09-09 07:26:19
ID: 6581f01fca426

Mam troje cudownych dzieci i piękną żonę. Niestety, ale nie powstrzymuje mnie to przed agresywnymi zachowaniami w stosunku do jedynej osoby, którą tak naprawdę kocham. Mam niebieską kartę, żona chce się rozwieść, boi się mnie. Czy może jakaś terapia pomogłaby mi pokonać problemy z agresją? Chce ratować moją rodzinę.

Porada

Aby zakończyć agresywne zachowania i ratować rodzinę, niezbędne jest natychmiastowe podjęcie intensywnej terapii indywidualnej, skupiającej się na zrozumieniu źródeł agresji oraz nauce konstruktywnych metod radzenia sobie z gniewem. To pozwoli trwale zmienić szkodliwe wzorce postępowania. Uczestnictwo w programach dla sprawców przemocy dostarczy dodatkowych narzędzi do budowania odpowiedzialności za własne czyny. Zapewnienie bezpieczeństwa żonie i dzieciom jest absolutnym priorytetem, a pełne zaangażowanie w terapię oraz szczera chęć przemiany są kluczowe do odbudowy zaufania i stworzenia bezpiecznego, harmonijnego domu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close