Psychoterapia opinie

Pytanie na forumODP
Psychoterapia opinie
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-24 10:59:36
flagAktualizacja:2025-09-09 07:26:24
ID: 6581f01fad40e

Myślę o udaniu się na psychoterapie, nie umiem stworzyć dobrej, zdrowej relacji i musi byc jakiś powód, wydaje mi się, że to kwestia domu rodzinnego, chyba sama nie jestem w stanie sobie z tym poradzić... Chciałabym sie dowiedzieć ile trwa taka psychoterapia? Jak to wygląda? Czy każdemu pomaga?

Porada

Rozważając podjęcie psychoterapii z powodu trudności w tworzeniu zdrowych relacji, wynikających prawdopodobnie z doświadczeń rodzinnych, warto poszukać doświadczonego terapeuty, który specjalizuje się w pracy z osobami z podobnymi problemami, zrozumienie mechanizmów działania terapii, jej potencjalnego czasu trwania i procesu, może pomóc w podjęciu decyzji, ważne jest znalezienie terapeuty, z którym nawiążesz dobrą relację, bo to podstawa skutecznej terapii, pamiętaj jednak, że efekty psychoterapii są indywidualne i zależą od wielu czynników, takich jak zaangażowanie pacjenta, rodzaj problemu i dopasowanie do terapeuty.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close