Jak się odkochać w przyjacielu?

Pytanie na forumODP
Jak się odkochać w przyjacielu?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-24 11:04:31
flagAktualizacja:2025-09-09 07:45:25
ID: 6581f01fad6aa

Źle ulokowałam swoje uczucia, zakochałam się w swoim przyjacielu: (Mowię, że źle, bo wiem, że on nic do mnie nie czuje, po prostu mnie lubi, a ja nie wiem jak mam się odkochać... Są jakieś sposoby na szybkie odkochanie? Zakochała się któraś z Was też tak i udało się to zmienić? Bo ciężko mi z tym wszystkim i dobija mnie to: (

Porada

Proponowane rozwiązanie wymaga przede wszystkim czasu i akceptacji dla własnych uczuć, ponieważ nie istnieje metoda na natychmiastowe odkochanie. Kluczowe może okazać się świadome zdystansowanie od przyjaciela na pewien czas, co pozwoli ochłonąć i spojrzeć na sytuację z innej perspektywy. Warto ten okres wykorzystać na intensywne skupienie się na sobie, swoich pasjach oraz odnowieniu kontaktów z innymi ludźmi, aby wypełnić pustkę nowymi doświadczeniami. Taki proces pomoże stopniowo osłabić uczucia i zadbać o własny komfort psychiczny.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close