Widzę wszystko w czarnych barwach
| forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-25 16:59:27 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:28:25 |
Mam problem. Na wszystko patrzę przez czarne okulary. Myślę tylko o tym, że wydarzy się coś naprawdę złego. Mam depresję, napady lękowe. Nie jestem już w stanie wytrzymać sama ze sobą. Nie wiem co się ze mną dzieje. Córka odsunęła się emocjonalnie ode mnie, boje się, że stracę z nią kontakt. Jak mam się ratować?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W obliczu głębokiego poczucia beznadziei, napadów lękowych oraz obaw o relację z córką, kluczowe jest natychmiastowe poszukiwanie profesjonalnej pomocy psychologicznej, a także psychiatrycznej, aby uzyskać kompleksową diagnozę i plan leczenia, obejmujący terapię indywidualną oraz ewentualnie farmakoterapię, co pomoże ustabilizować nastrój, zmniejszyć lęk, odzyskać kontrolę nad życiem, wspierając proces odbudowy więzi z bliskimi, zwłaszcza z córką, poprzez otwartą komunikację, budowanie zaufania, wspólne spędzanie czasu, co pozwoli na stopniowe odzyskiwanie radości, nadziei, poprawę jakości życia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W obliczu głębokiego poczucia beznadziei, napadów lękowych oraz obaw o relację z córką, kluczowe jest natychmiastowe poszukiwanie profesjonalnej pomocy psychologicznej, a także psychiatrycznej, aby uzyskać kompleksową diagnozę i plan leczenia, obejmujący terapię indywidualną oraz ewentualnie farmakoterapię, co pomoże ustabilizować nastrój, zmniejszyć lęk, odzyskać kontrolę nad życiem, wspierając proces odbudowy więzi z bliskimi, zwłaszcza z córką, poprzez otwartą komunikację, budowanie zaufania, wspólne spędzanie czasu, co pozwoli na stopniowe odzyskiwanie radości, nadziei, poprawę jakości życia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
| Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
|---|---|---|
| Z tego co piszesz to najlepiej by było żebyś jak najszybciej udała się do psychiatry. Przy depresji i napadach lękowych to już raczej trzeba będzie wdrożyć jakieś leczenie i terapię, a leki może Ci wypisać psychiatra, a nie psycholog. ilość ocen: 0 | ||
| library_books Wizyta u psychiatry » | |
| library_books Grupa wsparcia dla osób z depresją » | |
| library_books Nie mam już siły » |
|