Widzę wszystko w czarnych barwach

Pytanie na forumODP
Widzę wszystko w czarnych barwach
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-25 16:59:27
flagAktualizacja:2025-09-09 07:28:25
Pytanie użytkownika

Mam problem. Na wszystko patrzę przez czarne okulary. Myślę tylko o tym, że wydarzy się coś naprawdę złego. Mam depresję, napady lękowe. Nie jestem już w stanie wytrzymać sama ze sobą. Nie wiem co się ze mną dzieje. Córka odsunęła się emocjonalnie ode mnie, boje się, że stracę z nią kontakt. Jak mam się ratować?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

W obliczu głębokiego poczucia beznadziei, napadów lękowych oraz obaw o relację z córką, kluczowe jest natychmiastowe poszukiwanie profesjonalnej pomocy psychologicznej, a także psychiatrycznej, aby uzyskać kompleksową diagnozę i plan leczenia, obejmujący terapię indywidualną oraz ewentualnie farmakoterapię, co pomoże ustabilizować nastrój, zmniejszyć lęk, odzyskać kontrolę nad życiem, wspierając proces odbudowy więzi z bliskimi, zwłaszcza z córką, poprzez otwartą komunikację, budowanie zaufania, wspólne spędzanie czasu, co pozwoli na stopniowe odzyskiwanie radości, nadziei, poprawę jakości życia.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

W obliczu głębokiego poczucia beznadziei, napadów lękowych oraz obaw o relację z córką, kluczowe jest natychmiastowe poszukiwanie profesjonalnej pomocy psychologicznej, a także psychiatrycznej, aby uzyskać kompleksową diagnozę i plan leczenia, obejmujący terapię indywidualną oraz ewentualnie farmakoterapię, co pomoże ustabilizować nastrój, zmniejszyć lęk, odzyskać kontrolę nad życiem, wspierając proces odbudowy więzi z bliskimi, zwłaszcza z córką, poprzez otwartą komunikację, budowanie zaufania, wspólne spędzanie czasu, co pozwoli na stopniowe odzyskiwanie radości, nadziei, poprawę jakości życia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Z tego co piszesz to najlepiej by było żebyś jak najszybciej udała się do psychiatry. Przy depresji i napadach lękowych to już raczej trzeba będzie wdrożyć jakieś leczenie i terapię, a leki może Ci wypisać psychiatra, a nie psycholog.
ilość ocen: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close