Dekoracje na okno

Pytanie na forumODP
Dekoracje na okno
forumForum » Pytania remontowe
flagData pytania:2022-02-16 23:33:18
flagAktualizacja:2025-09-09 07:30:25
ID: 6581f021829ab

Mam w mieszkaniu bardzo duże okna. Są ładne, nowe, ale te duże powierzchnie wydają mi się trochę przerażające. Myślałam o ozdobieniu ich czymś, ale czym? Nie chcę stosować zasłon ani niczego takiego z zewnątrz. Może jakieś naklejki lub witraż? Czy ktoś czegoś takiego używał? Wstępnie wydaje mi się dość kiczowate…

Porada

Rozważenie eleganckich folii okiennych może stanowić doskonałe rozwiązanie problemu dużych powierzchni okien, unikając jednocześnie efektu kiczu, który kojarzony jest ze standardowymi naklejkami. Dostępne są wysokiej jakości folie matowe, mleczne lub z subtelnymi wzorami, które zapewniają prywatność, rozpraszają światło i dodają oknom lekkości, nie blokując całkowicie widoku. Alternatywnie, można pomyśleć o autorskich, nowoczesnych witrażach, wykonanych w abstrakcyjnym stylu, co nada wnętrzu unikatowy, artystyczny charakter, bez nawiązywania do tradycyjnych, często postrzeganych jako przestarzałe wzorów. Takie rozwiązania pozwalają na personalizację przestrzeni, jednocześnie łagodząc wrażenie pustki i dominacji dużych szyb, tworząc przytulniejszą atmosferę, podkreślającą estetykę mieszkania, zachowując jego nowoczesność i elegancję.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close