Czy introwertyk dogada się z ekstrawertykiem?

Pytanie na forumODP
Czy introwertyk dogada się z ekstrawertykiem?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-09-26 21:13:03
flagAktualizacja:2025-09-09 07:39:25
ID: 6581f01ecc598

Ja jestem osobą, która stroni od imprez, czasem się wybiorę, ale nie sprawia mi to wielkiej przyjemności. Ogólnie wolę zostać w domu coś ugotować, obejrzeć, poczytać książkę. Poznałamm chłopaka z, którym fajnie się rozmawia, na razie on line, ale ze zdjęć i tego co pisze wynika, że jest bardzo aktywny i uwielbia jak coś się dzieje. Czy ogólnie związki między tak różnymi osobami mają sens?

Porada

Związki introwertyków z ekstrawertykami mogą być udane, wymagają jednak wzajemnego zrozumienia i akceptacji, kluczowa jest komunikacja, otwarte wyrażanie potrzeb i oczekiwań, ważne jest znalezienie kompromisów, introwertyk powinien akceptować potrzebę aktywności partnera, ekstrawertyk zaś powinien szanować potrzebę wyciszenia introwertyka, istotne jest poświęcanie czasu na wspólne aktywności, które oboje lubią, jak i na indywidualne pasje, budowanie związku opartego na szacunku i akceptacji różnic, może przynieść obopólne korzyści, dojrzałość emocjonalna obojga partnerów jest niezwykle ważna, bo pozwala na radzenie sobie z potencjalnymi konfliktami wynikającymi z odmiennych temperamentów, warto pamiętać, że różnice mogą się uzupełniać, a nie stanowić przeszkodę.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close