Mój partner stał się agresywny co mam robić?
| forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-09-26 20:52:34 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:23:24 |
Nigdy wcześniej nie spotkałam się z sytuacją żeby Andrzej był agresywny, ale odkąd zaczęły się problemy zawodowe i finansowe dosłownie go nie poznaje...Jest nerwowy, krzyczy, oczywiście rozumiem, że jest ciężko, ale czasem nie wiem co robić...Jak powinnam się zachować w tej sytuacji?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Zauważasz nagłą zmianę w zachowaniu partnera, wynikającą prawdopodobnie z problemów zawodowych i finansowych, zatem kluczowe jest ustalenie bezpiecznych granic, przede wszystkim dla twojego komfortu psychicznego i fizycznego, spróbuj spokojnie porozmawiać z Andrzejem, wyrażając swoje obawy, jednocześnie okazując zrozumienie dla jego trudnej sytuacji, jeśli rozmowa nie przynosi efektów, a agresja się nasila, poszukaj wsparcia u zaufanej osoby, na przykład przyjaciela lub członka rodziny, rozważ również konsultację z psychologiem lub terapeutą, zarówno indywidualną, jak i dla par, specjalista pomoże wam zrozumieć źródło problemu i nauczyć się konstruktywnych sposobów radzenia sobie z trudnościami, pamiętaj, że twoje bezpieczeństwo jest najważniejsze, dlatego w przypadku realnego zagrożenia, nie wahaj się szukać pomocy na zewnątrz, zgłoś się do odpowiednich służb.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Zauważasz nagłą zmianę w zachowaniu partnera, wynikającą prawdopodobnie z problemów zawodowych i finansowych, zatem kluczowe jest ustalenie bezpiecznych granic, przede wszystkim dla twojego komfortu psychicznego i fizycznego, spróbuj spokojnie porozmawiać z Andrzejem, wyrażając swoje obawy, jednocześnie okazując zrozumienie dla jego trudnej sytuacji, jeśli rozmowa nie przynosi efektów, a agresja się nasila, poszukaj wsparcia u zaufanej osoby, na przykład przyjaciela lub członka rodziny, rozważ również konsultację z psychologiem lub terapeutą, zarówno indywidualną, jak i dla par, specjalista pomoże wam zrozumieć źródło problemu i nauczyć się konstruktywnych sposobów radzenia sobie z trudnościami, pamiętaj, że twoje bezpieczeństwo jest najważniejsze, dlatego w przypadku realnego zagrożenia, nie wahaj się szukać pomocy na zewnątrz, zgłoś się do odpowiednich służb.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Kłótnie o dziecko » | |
| library_books Dobry psycholog, czyli jaki? » | |
| library_books Jak doceniać teraźniejszość? » |
|