Mój partner stał się agresywny co mam robić?

Pytanie na forumODP
Mój partner stał się agresywny co mam robić?
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-09-26 20:52:34
flagAktualizacja:2025-09-09 07:23:24
ID: 6581f01ecbc63

Nigdy wcześniej nie spotkałam się z sytuacją, żeby Andrzej był agresywny, ale odkąd zaczęły się problemy zawodowe i finansowe dosłownie go nie poznaje... Jest nerwowy, krzyczy, oczywiście rozumiem, że jest ciężko, ale czasem nie wiem co robić... Jak powinnam się zachować w tej sytuacji?

Porada

Zauważasz nagłą zmianę w zachowaniu partnera, wynikającą prawdopodobnie z problemów zawodowych i finansowych, zatem kluczowe jest ustalenie bezpiecznych granic, przede wszystkim dla twojego komfortu psychicznego i fizycznego, spróbuj spokojnie porozmawiać z Andrzejem, wyrażając swoje obawy, jednocześnie okazując zrozumienie dla jego trudnej sytuacji, jeśli rozmowa nie przynosi efektów, a agresja się nasila, poszukaj wsparcia u zaufanej osoby, na przykład przyjaciela lub członka rodziny, rozważ również konsultację z psychologiem lub terapeutą, zarówno indywidualną, jak i dla par, specjalista pomoże wam zrozumieć źródło problemu i nauczyć się konstruktywnych sposobów radzenia sobie z trudnościami, pamiętaj, że twoje bezpieczeństwo jest najważniejsze, dlatego w przypadku realnego zagrożenia, nie wahaj się szukać pomocy na zewnątrz, zgłoś się do odpowiednich służb.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close