Mój partner stał się agresywny co mam robić?

forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
flag | Data pytania: | 2021-09-26 20:52:34 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:23:24 |
Nigdy wcześniej nie spotkałam się z sytuacją, żeby Andrzej był agresywny, ale odkąd zaczęły się problemy zawodowe i finansowe dosłownie go nie poznaje... Jest nerwowy, krzyczy, oczywiście rozumiem, że jest ciężko, ale czasem nie wiem co robić... Jak powinnam się zachować w tej sytuacji?
Zauważasz nagłą zmianę w zachowaniu partnera, wynikającą prawdopodobnie z problemów zawodowych i finansowych, zatem kluczowe jest ustalenie bezpiecznych granic, przede wszystkim dla twojego komfortu psychicznego i fizycznego, spróbuj spokojnie porozmawiać z Andrzejem, wyrażając swoje obawy, jednocześnie okazując zrozumienie dla jego trudnej sytuacji, jeśli rozmowa nie przynosi efektów, a agresja się nasila, poszukaj wsparcia u zaufanej osoby, na przykład przyjaciela lub członka rodziny, rozważ również konsultację z psychologiem lub terapeutą, zarówno indywidualną, jak i dla par, specjalista pomoże wam zrozumieć źródło problemu i nauczyć się konstruktywnych sposobów radzenia sobie z trudnościami, pamiętaj, że twoje bezpieczeństwo jest najważniejsze, dlatego w przypadku realnego zagrożenia, nie wahaj się szukać pomocy na zewnątrz, zgłoś się do odpowiednich służb.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Nie umiem rozmawiać z ludźmi » | |
library_books Dlaczego nie lubię dzieci? » | |
library_books Mam depresję lękową » |
|