Czy można kochać dwóch mężczyzn?

Pytanie na forumODP
Czy można kochać dwóch mężczyzn?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-02 21:08:43
flagAktualizacja:2025-09-09 07:39:25
ID: 6581f0200f5ea

Pierwszy raz znalazłam się w takiej totalnie nietypowej sytuacji... Mam wrażenie, że kocham dwóch mężczyzn naraz i nie wiem, którego z nich mam wybrać. Czy komuś z was zdarzyło się coś takiego w życiu? Kogo wybraliście?

Porada

Rozważając trudną sytuację uczuciową, warto zastanowić się nad własnymi potrzebami, pragnieniami, oczekiwaniami wobec związku, analizując, co każdy z mężczyzn wnosi do życia, jakie wartości reprezentuje, jak wpływa na samopoczucie, poczucie bezpieczeństwa, stabilizacji. Istotne jest również uświadomienie sobie, czy uczucia do obu mężczyzn mają taką samą intensywność, czy może jeden z nich jest bardziej przyjacielem, a drugi partnerem, warto też poświęcić czas na refleksję, szczere rozmowy z samą sobą, aby zrozumieć głębię relacji, potencjalną przyszłość z każdym z nich, zanim podejmie się ostateczną decyzję, która wpłynie na życie wszystkich zainteresowanych. Należy pamiętać, że wybór należy do ciebie, posłuchaj swojego serca, intuicji, a także rozumu, aby dokonać wyboru zgodnego z własnym szczęściem, dobrem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close