Dlaczego on nie odpisuje?
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-23 20:04:52 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:40:25 |
Napisałam dwa dni temu wiadomość do chłopaka z którym pisałam prawie codziennie, widze że odczytał moją wiadomość, ale nie odpisuje, nie wiem o co chodzi, pierwszy raz się tak stało odkąd się poznaliśmy...jak myślicie???
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Proponuje się spokojne podejście do problemu braku odpowiedzi od chłopaka, unikając pochopnych wniosków, co pozwoli zrozumieć nietypową ciszę, która budzi niepokój po regularnej komunikacji. Można rozważyć wysłanie krótkiej, neutralnej wiadomości, pytając o jego samopoczucie lub czy wszystko w porządku, co otworzy drogę do dalszej rozmowy. Alternatywnie, warto dać mu więcej czasu i przestrzeni, obserwując, czy sam się odezwie, co może sugerować, że potrzebuje chwili dla siebie lub jest zajęty. Jeśli milczenie się przedłuża, bezpośrednia, lecz delikatna rozmowa o przyczynach braku kontaktu będzie niezbędna, aby rozwiać wątpliwości i upewnić się, że obie strony czują się komfortowo, co jest fundamentem zdrowej komunikacji.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Proponuje się spokojne podejście do problemu braku odpowiedzi od chłopaka, unikając pochopnych wniosków, co pozwoli zrozumieć nietypową ciszę, która budzi niepokój po regularnej komunikacji. Można rozważyć wysłanie krótkiej, neutralnej wiadomości, pytając o jego samopoczucie lub czy wszystko w porządku, co otworzy drogę do dalszej rozmowy. Alternatywnie, warto dać mu więcej czasu i przestrzeni, obserwując, czy sam się odezwie, co może sugerować, że potrzebuje chwili dla siebie lub jest zajęty. Jeśli milczenie się przedłuża, bezpośrednia, lecz delikatna rozmowa o przyczynach braku kontaktu będzie niezbędna, aby rozwiać wątpliwości i upewnić się, że obie strony czują się komfortowo, co jest fundamentem zdrowej komunikacji.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Gdzie poznać męża? » | |
| library_books Miłe słowa dla chłopaka » | |
| library_books Kiedy facet żałuje rozstania? » |
|