Facet po rozstaniu milczy
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-14 21:55:48 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:41:53 |
Myślałam, że będziemy odzywać się normalnie do siebie z Michałem, byliśmy ze sobą prawie osiem miesięcy i ja mam dużo fajnych wspólnych wspomnień, ale odkąd się rozstaliśmy trzy tygodnie temu zero kontaktu i milczy...Dlaczego? Przecież nie rozstaliśmy się w kłótni, więc nie rozumiem
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Milczenie Michała po rozstaniu, pomimo braku kłótni, jest często jego sposobem na przetworzenie emocji, na odnalezienie równowagi, na zdystansowanie się od wspólnej przeszłości, na zamknięcie rozdziału. Każda osoba inaczej radzi sobie z zakończeniem relacji, niektórzy potrzebują całkowitego odcięcia, aby móc pójść dalej, aby uniknąć dalszego cierpienia. Brak konfrontacji nie oznacza łatwego przejścia, czasami milczenie jest formą ochrony, formą leczenia ran. Proponuje się dać Michałowi przestrzeń, skupić się na własnym dobrostanie, na budowaniu nowej perspektywy, na zaakceptowaniu obecnej sytuacji. Czas często przynosi odpowiedzi, pozwala zrozumieć złożoność ludzkich zachowań.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Milczenie Michała po rozstaniu, pomimo braku kłótni, jest często jego sposobem na przetworzenie emocji, na odnalezienie równowagi, na zdystansowanie się od wspólnej przeszłości, na zamknięcie rozdziału. Każda osoba inaczej radzi sobie z zakończeniem relacji, niektórzy potrzebują całkowitego odcięcia, aby móc pójść dalej, aby uniknąć dalszego cierpienia. Brak konfrontacji nie oznacza łatwego przejścia, czasami milczenie jest formą ochrony, formą leczenia ran. Proponuje się dać Michałowi przestrzeń, skupić się na własnym dobrostanie, na budowaniu nowej perspektywy, na zaakceptowaniu obecnej sytuacji. Czas często przynosi odpowiedzi, pozwala zrozumieć złożoność ludzkich zachowań.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Niski wzrost mężczyzny » | |
| library_books Czy jestem zakochany? » | |
| library_books Jak wzbudzić zazdrość w chłopaku? » |
|