Duża odległość, czy taki związek przetrwa?
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-09-24 18:45:39 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:41:25 |
Poznałam przez internet chłopaka, od początku świetnie nam się rozmawiało, widzieliśmy się w realu dwa razy do tej pory i jest super. Problem polega na tym, że ja jestem z Zakopanego, a on z Gdańska, czyli dwa różne krańce Polski. Nie wiem co zrobić, czy kontynuować tą znajomość, czy ta odległość może być zbyt dużą przeszkodą?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Związek na odległość to wyzwanie, wymaga zaangażowania i komunikacji, warto rozważyć regularne spotkania, planować je z wyprzedzeniem, ustalić zasady funkcjonowania związku, otwarte rozmowy o oczekiwaniach i obawach są kluczowe, ważne jest budowanie zaufania, codzienne okazywanie sobie uczuć, wykorzystywanie technologii do podtrzymywania kontaktu, wideorozmowy, wiadomości, dzielenie się codziennymi sprawami, istotne jest znalezienie wspólnych zainteresowań, planowanie wspólnych aktywności, mimo odległości, warto dążyć do realnego poznania siebie, swoich wartości, potrzeb, długotrwała rozłąka może być trudna, należy realnie ocenić możliwości i chęci obu stron, brak perspektyw na przyszłe zamieszkanie razem, może z czasem osłabić związek, decyzja o kontynuowaniu znajomości zależy od gotowości do poświęceń i wiary w przyszłość razem.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Związek na odległość to wyzwanie, wymaga zaangażowania i komunikacji, warto rozważyć regularne spotkania, planować je z wyprzedzeniem, ustalić zasady funkcjonowania związku, otwarte rozmowy o oczekiwaniach i obawach są kluczowe, ważne jest budowanie zaufania, codzienne okazywanie sobie uczuć, wykorzystywanie technologii do podtrzymywania kontaktu, wideorozmowy, wiadomości, dzielenie się codziennymi sprawami, istotne jest znalezienie wspólnych zainteresowań, planowanie wspólnych aktywności, mimo odległości, warto dążyć do realnego poznania siebie, swoich wartości, potrzeb, długotrwała rozłąka może być trudna, należy realnie ocenić możliwości i chęci obu stron, brak perspektyw na przyszłe zamieszkanie razem, może z czasem osłabić związek, decyzja o kontynuowaniu znajomości zależy od gotowości do poświęceń i wiary w przyszłość razem.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jak odbić dziewczyne? » | |
| library_books Jak postepowac aby nie stracić miłości życia » | |
| library_books Różnica wzrostu » |
|