Niespodziewane pokrewieństwo, co robić

Pytanie na forumODP
Niespodziewane pokrewieństwo, co robić
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-01 20:17:52
flagAktualizacja:2025-09-09 07:54:25
ID: 6581f01ef0ae4

Na urlopie spotykałam się z przystojnym mężczyzną. Okazało się, że jest on moim dalekim kuzynem, o czym nie wiedziałam ani ja, ani on. Nie doszło między nami do seksu, ale staliśmy się sobie bardzo bliscy. Nie wiem, co mam teraz zrobić. Czy powinniśmy zerwać kontakt? Na razie to, co jest między nami określam jako przyjaźń, ale co będzie, jeśli przyjaźń stanie się czymś więcej…?

Porada

Kluczowa jest otwarta rozmowa z mężczyzną, po odkryciu niespodziewanego pokrewieństwa. Omówcie wspólnie uczucia, oczekiwania, jasno określając, czy relacja pozostanie przyjaźnią, czy rozwinie się mimo rodzinnych więzi. Decyzja o kontynuacji kontaktu lub jego zerwaniu należy wyłącznie do Was, gdyż nie ma uniwersalnej ścieżki w tak nietypowej sytuacji. Podejmijcie tę decyzję wspólnie, kierując się własnym komfortem, wzajemnym poszanowaniem, akceptując, że relacja może ewoluować, bez względu na presję zewnętrzną. Skupcie się na Waszym dobru.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close