Jak powiedzieć dziewczynie że mi się podoba?
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-20 21:57:10 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:44:25 |
Mam znajomą, która bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak mam jej to powiedzieć. Trochę boję się, że ja jej nie i potem zerwie ze mną kontakt... Mimo to chyba chciałbym zaryzykować, tylko nie wiem jak to zrobić, jakieś rady?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Najlepszym rozwiązaniem będzie szczera rozmowa w cztery oczy, zorganizowana w neutralnym i spokojnym miejscu. Powinieneś jej wtedy wprost powiedzieć, że bardzo ją cenisz jako przyjaciółkę, ale twoje uczucia wobec niej stały się romantyczne, dlatego chciałbyś spróbować czegoś więcej. Kluczowe jest zapewnienie jej, że niezależnie od odpowiedzi uszanujesz jej decyzję i pragniesz zachować waszą relację, co zdejmie z niej niepotrzebną presję. Na koniec, jeśli reakcja będzie zachęcająca, zaproponuj konkretne spotkanie we dwoje.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Najlepszym rozwiązaniem będzie szczera rozmowa w cztery oczy, zorganizowana w neutralnym i spokojnym miejscu. Powinieneś jej wtedy wprost powiedzieć, że bardzo ją cenisz jako przyjaciółkę, ale twoje uczucia wobec niej stały się romantyczne, dlatego chciałbyś spróbować czegoś więcej. Kluczowe jest zapewnienie jej, że niezależnie od odpowiedzi uszanujesz jej decyzję i pragniesz zachować waszą relację, co zdejmie z niej niepotrzebną presję. Na koniec, jeśli reakcja będzie zachęcająca, zaproponuj konkretne spotkanie we dwoje.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jak odzyskać faceta który odszedł do innej? » | |
| library_books Jak zapomnieć o byłej? » | |
| library_books Związek z kolegą z pracy, czy to bezpieczne? » |
|