Jak uwolnić się od natrętnego wielbiciela?

Pytanie na forumODP
Jak uwolnić się od natrętnego wielbiciela?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-09-27 21:19:10
flagAktualizacja:2025-09-09 07:46:25
Pytanie użytkownika

Mam takiego znajomego, który nie daje mi spokoju, ciągle mnie gdzieś zaprasza, pisze na messengerze itd. Nigdy nie zgodziłam się na spotkanie, bo nie jestem zainteresowana, zresztą mu to powiedziałam kiedyś wprost, ale on i tak nie odpuszcza... Jak mogę sie od niego uwolnić?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby skutecznie uwolnić się od natrętnego wielbiciela, należy bezwzględnie i konsekwentnie zerwać wszelkie formy kontaktu. Natychmiast zablokuj tę osobę we wszystkich kanałach komunikacji, w tym na platformach społecznościowych i telefonie, nie odpowiadając na żadne wiadomości ani zaproszenia. Każda reakcja, nawet negatywna, może być mylnie zinterpretowana jako zachęta. Ważne jest, aby unikać wszelkich spotkań. W przypadku dalszej natarczywości, poinformuj o sytuacji zaufane osoby z otoczenia, co zapewni wsparcie. Jeśli zachowanie eskaluje do nękania, rozważ zebranie dowodów i podjęcie stanowczych kroków prawnych, aby ostatecznie zakończyć niepożądane działania i odzyskać spokój.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby skutecznie uwolnić się od natrętnego wielbiciela, należy bezwzględnie i konsekwentnie zerwać wszelkie formy kontaktu. Natychmiast zablokuj tę osobę we wszystkich kanałach komunikacji, w tym na platformach społecznościowych i telefonie, nie odpowiadając na żadne wiadomości ani zaproszenia. Każda reakcja, nawet negatywna, może być mylnie zinterpretowana jako zachęta. Ważne jest, aby unikać wszelkich spotkań. W przypadku dalszej natarczywości, poinformuj o sytuacji zaufane osoby z otoczenia, co zapewni wsparcie. Jeśli zachowanie eskaluje do nękania, rozważ zebranie dowodów i podjęcie stanowczych kroków prawnych, aby ostatecznie zakończyć niepożądane działania i odzyskać spokój.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Najlepiej znaleźć sobie jeszcze innego i niech się pozabijają ;D
ilość ocen: 1
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close