Podział obowiązków małżeńskich

forum | Forum » Pytania sercowe | |
flag | Data pytania: | 2021-11-24 23:11:17 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:55:53 |
Jak w Waszym małżeństwie wygląda podział obowiązków? Czy mąż angażuje się w sprawy sprzątania i gotowania, czy raczej jest to na głowie Waszej? U mnie głównie ja zajmuje się domem, chciałabym, żeby mój mąż wykazał wiesza inicjatywę:/
Rozważmy otwartą i szczerą rozmowę o oczekiwaniach, wyrażajmy potrzeby jasno, unikajmy oskarżeń, skupiajmy się na rozwiązaniach, zaproponujmy podział obowiązków sprawiedliwy dla obu stron, uwzględniający preferencje i możliwości, ustalmy konkretne zadania dla każdego, ustalmy regularne spotkania, na których będziemy omawiać funkcjonowanie podziału, wprowadźmy system nagród i kar, motywujący do wywiązywania się z obowiązków, poszukajmy kompromisów, tam gdzie to możliwe, bądźmy elastyczni, dostosowujmy podział do zmieniających się okoliczności, rozważmy wspólną lekturę poradników o komunikacji w związku, ewentualnie skorzystajmy z pomocy terapeuty małżeńskiego, który pomoże nam w znalezieniu optymalnego rozwiązania, pamiętajmy o wzajemnym szacunku, doceniajmy wkład partnera, okazujmy wdzięczność za wykonane zadania, wspólnie dbajmy o harmonię w domu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Jak zapomnieć o dziewczynie? » | |
library_books Jak pokazać chłopakowi, że mi się podoba? » | |
library_books Co robić, jak mąż mnie zdradza? » |
|