Czy ten związek ma sens?

Pytanie na forumODP
Czy ten związek ma sens?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-26 14:12:45
flagAktualizacja:2025-09-09 07:40:23
ID: 6581f01fe22b7

Spotykam się od kilku tygodni z dużo starszym mężczyzną. Jest dla mnie bardzo miły, ja natomiast chyba się zakochałam. Znajomi odradzają jednak „pakowanie się” w ten związek. Uważam, że nie jest to ich sprawa, ale przez to mam trochę wątpliwości. Nie wiem też, czy on mnie kocha, czy tylko zależy mu na mojej urodzie.

Porada

Rozważając przyszłość związku, warto przeanalizować motywacje obu stron, uczucia, potrzeby, oczekiwania, zastanowić się nad długoterminową wizją relacji, uwzględniając różnicę wieku, potencjalne trudności, możliwe kompromisy, porozmawiać szczerze z partnerem o swoich obawach, uczuciach, pragnieniach, spróbować obiektywnie ocenić jego zaangażowanie, intencje, posłuchać intuicji, nie ignorując sygnałów ostrzegawczych, pamiętając o własnym szczęściu, dobru, niezależności, konsultując decyzję z zaufaną osobą, akceptując fakt, że tylko Ty możesz podjąć ostateczną decyzję, kierując się sercem, rozumem, zdrowym rozsądkiem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close