Jestem nieszczęśliwa w związku

Pytanie na forumODP
Jestem nieszczęśliwa w związku
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-27 14:56:32
flagAktualizacja:2025-09-09 07:49:25
Pytanie użytkownika

Nie jestem szczęśliwa w swoim związku, ale nie wiem czy będę potrafiła być sama... bo z Marcinem spędziłam ostatnie siedem lat swojego życia i normalne że się do niego już przyzwyczaiłam. Czy powinnam się z nim rozstać? Czy jakoś ratować jeszcze ta relacje?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Twoje poczucie nieszczęścia w długoletnim związku, połączone z obawą przed samotnością, jest naturalne, lecz wymaga analizy. Najpierw jasno zdefiniuj, co sprawia, że jesteś nieszczęśliwa, analizując pragnienia. Następnie podjęcie szczerej rozmowy z Marcinem o Twoich uczuciach może otworzyć drogę do wspólnych rozwiązań, dając relacji szansę. Jeśli rozmowa okaże się trudna lub niewystarczająca, rozważcie skorzystanie z terapii par, która wspiera odbudowę lub pomaga w podjęciu decyzji. Pamiętaj, Twoje osobiste szczęście jest priorytetem, a lęk przed samotnością, choć silny, nie powinien przesłaniać drogi do spełnienia.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Twoje poczucie nieszczęścia w długoletnim związku, połączone z obawą przed samotnością, jest naturalne, lecz wymaga analizy. Najpierw jasno zdefiniuj, co sprawia, że jesteś nieszczęśliwa, analizując pragnienia. Następnie podjęcie szczerej rozmowy z Marcinem o Twoich uczuciach może otworzyć drogę do wspólnych rozwiązań, dając relacji szansę. Jeśli rozmowa okaże się trudna lub niewystarczająca, rozważcie skorzystanie z terapii par, która wspiera odbudowę lub pomaga w podjęciu decyzji. Pamiętaj, Twoje osobiste szczęście jest priorytetem, a lęk przed samotnością, choć silny, nie powinien przesłaniać drogi do spełnienia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close