Jestem nieszczęśliwa w związku
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-27 14:56:32 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:49:25 |
Nie jestem szczęśliwa w swoim związku, ale nie wiem czy będę potrafiła być sama... bo z Marcinem spędziłam ostatnie siedem lat swojego życia i normalne że się do niego już przyzwyczaiłam. Czy powinnam się z nim rozstać? Czy jakoś ratować jeszcze ta relacje?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Twoje poczucie nieszczęścia w długoletnim związku, połączone z obawą przed samotnością, jest naturalne, lecz wymaga analizy. Najpierw jasno zdefiniuj, co sprawia, że jesteś nieszczęśliwa, analizując pragnienia. Następnie podjęcie szczerej rozmowy z Marcinem o Twoich uczuciach może otworzyć drogę do wspólnych rozwiązań, dając relacji szansę. Jeśli rozmowa okaże się trudna lub niewystarczająca, rozważcie skorzystanie z terapii par, która wspiera odbudowę lub pomaga w podjęciu decyzji. Pamiętaj, Twoje osobiste szczęście jest priorytetem, a lęk przed samotnością, choć silny, nie powinien przesłaniać drogi do spełnienia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Twoje poczucie nieszczęścia w długoletnim związku, połączone z obawą przed samotnością, jest naturalne, lecz wymaga analizy. Najpierw jasno zdefiniuj, co sprawia, że jesteś nieszczęśliwa, analizując pragnienia. Następnie podjęcie szczerej rozmowy z Marcinem o Twoich uczuciach może otworzyć drogę do wspólnych rozwiązań, dając relacji szansę. Jeśli rozmowa okaże się trudna lub niewystarczająca, rozważcie skorzystanie z terapii par, która wspiera odbudowę lub pomaga w podjęciu decyzji. Pamiętaj, Twoje osobiste szczęście jest priorytetem, a lęk przed samotnością, choć silny, nie powinien przesłaniać drogi do spełnienia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Pomoc koleżance z pracy » | |
| library_books Co napisać dziewczynie? » | |
| library_books Jak powiedzieć dziewczynie że mi się podoba? » |
|