Mam 37 lat. Czy już zawszę będę sama?

Pytanie na forumODP
Mam 37 lat. Czy już zawszę będę sama?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-25 15:43:50
flagAktualizacja:2025-09-09 07:51:25
Pytanie użytkownika

Mam 37 lat i już dłużej nie chcę być sama. Mam na swoim koncie parę przelotnych znajomości, ale mijają lata i chciałabym się ustatkować. Jak mam zmienić swoją sytuację? Co zrobić, aby wreszcie kogoś w sobie rozkochać tak naprawdę?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozważmy głębszą analizę dotychczasowych relacji, identyfikując powtarzające się schematy, które mogły przeszkodzić w budowaniu trwałych związków, następnie skupmy się na wzmocnieniu poczucia własnej wartości, akceptacji siebie, co uczyni cię bardziej atrakcyjną dla potencjalnych partnerów, wyjdźmy poza utarte schematy spędzania czasu, poszukajmy nowych pasji, zainteresowań, które pozwolą poznać interesujących ludzi, rozważmy udział w warsztatach rozwoju osobistego, kursach interpersonalnych, poprawiających umiejętności komunikacyjne, budowania relacji, bądźmy otwarte na nowe znajomości, inicjujmy rozmowy, nie bójmy się okazywać zainteresowania, pamiętajmy o cierpliwości, nie zrażajmy się niepowodzeniami, każdy krok w kierunku zmiany przybliża cię do celu.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozważmy głębszą analizę dotychczasowych relacji, identyfikując powtarzające się schematy, które mogły przeszkodzić w budowaniu trwałych związków, następnie skupmy się na wzmocnieniu poczucia własnej wartości, akceptacji siebie, co uczyni cię bardziej atrakcyjną dla potencjalnych partnerów, wyjdźmy poza utarte schematy spędzania czasu, poszukajmy nowych pasji, zainteresowań, które pozwolą poznać interesujących ludzi, rozważmy udział w warsztatach rozwoju osobistego, kursach interpersonalnych, poprawiających umiejętności komunikacyjne, budowania relacji, bądźmy otwarte na nowe znajomości, inicjujmy rozmowy, nie bójmy się okazywać zainteresowania, pamiętajmy o cierpliwości, nie zrażajmy się niepowodzeniami, każdy krok w kierunku zmiany przybliża cię do celu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close