Obrażony facet

Pytanie na forumODP
Obrażony facet
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-27 21:04:41
flagAktualizacja:2025-09-09 07:55:25
ID: 6581f02005b21

Mój facet obraził się na mnie, bo zobaczył na imprezie, że paliłam papierosy z kumpelą. Faktycznie obiecałam mu, że rzucę palenie to fakt i nawet dobrze mi szło, ale po piwie nagle miałam bardzo dużą ochotę: P Karol się wkurzył i nie odzywa się dziś do mnie. Myślicie, że ma rację? To była po prostu chwila słabości, myślę, że przesadza.

Porada

W celu rozwiązania problemu konieczna jest szczera rozmowa z Karolem, w której uznasz jego rozczarowanie. Przeproś za złamanie obietnicy, wyjaśniając, że był to moment słabości spowodowany alkoholem, lecz bez umniejszania jego uczuć. Uznaj jego zawód, gdyż obietnice budują zaufanie. Zapewnij go o swojej woli kontynuowania rzucania palenia, proponując wspólne ustalenie strategii unikania podobnych sytuacji w przyszłości, by odbudować zaufanie. Wyraź, jak bardzo zależy Ci na jego wsparciu i na waszym związku, prosząc o szansę na naprawę sytuacji dla budowania relacji opartej na wzajemnym szacunku.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close