Przestałam kochać męża

Pytanie na forumODP
Przestałam kochać męża
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-20 23:06:37
flagAktualizacja:2025-09-09 07:56:30
Pytanie użytkownika

Jestem 5 lat po ślubie i kilka dni temu doszło do mnie, że przestałam kochać swojego męża... Myślałam, że to może chwilowy większy kryzys, ale jednak zrozumiałam, że po prostu już go nie kocham, mimo, że nie stało się tak naprawdę nic złego co mogłoby być powodem. Co mam robić? Jestem totalnie zagubiona...

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Utrata uczuć w małżeństwie, zwłaszcza bez widocznej przyczyny, to bolesne doświadczenie, wymagające głębokiej refleksji, analizy własnych potrzeb, a także ewolucji związku. Należy podjąć szczerą rozmowę z mężem, otwartą, pełną wzajemnego szacunku, aby wspólnie zastanowić się nad przyszłością, nad możliwościami odbudowy bliskości, lub podjęcia trudnych decyzji. Rozważenie wsparcia psychologicznego, terapii indywidualnej, bądź terapii dla par, może być kluczowe, pomoże uporządkować myśli, uczucia, znaleźć drogę, zrozumieć dynamikę, określić dalsze kroki. To proces, który wymaga czasu, cierpliwości, odwagi, dbałości o siebie, o dobro obojga.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Utrata uczuć w małżeństwie, zwłaszcza bez widocznej przyczyny, to bolesne doświadczenie, wymagające głębokiej refleksji, analizy własnych potrzeb, a także ewolucji związku. Należy podjąć szczerą rozmowę z mężem, otwartą, pełną wzajemnego szacunku, aby wspólnie zastanowić się nad przyszłością, nad możliwościami odbudowy bliskości, lub podjęcia trudnych decyzji. Rozważenie wsparcia psychologicznego, terapii indywidualnej, bądź terapii dla par, może być kluczowe, pomoże uporządkować myśli, uczucia, znaleźć drogę, zrozumieć dynamikę, określić dalsze kroki. To proces, który wymaga czasu, cierpliwości, odwagi, dbałości o siebie, o dobro obojga.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close