Watpliwosci w związku

Pytanie na forumODP
Watpliwosci w związku
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-23 22:26:49
flagAktualizacja:2025-09-09 08:00:25
ID: 6581f0207716e

Mam wątpliwości czy chłopak z, którym jestem od pół roku jestem facetem odpowiednim dla mnie. Pociąga mnie fizycznie, fajnie spędzamy czas, ale nie ma takich emocji jak w moim wcześniejszym związku. Czy to za wcześnie, żeby oceniać? Czy jednak, jeśli już od początku mam wątpliwości to nie wróży zbyt dobrze?

Porada

Rozważając przyszłość związku, warto przeanalizować dotychczasowe doświadczenia, oceniając, czy obecne relacje spełniają oczekiwania, dając satysfakcję emocjonalną, budując fundament trwałej więzi, zastanawiając się nad przyczynami braku głębszych emocji, porównując obecny związek z poprzednim, pamiętając o indywidualności każdej relacji, dając sobie czas na rozwój uczuć, komunikując otwarcie swoje potrzeby, oczekiwania, obawy, analizując, czy pociąg fizyczny i wspólne spędzanie czasu rekompensują brak emocjonalnego spełnienia, rozważając konsultację z terapeutą, aby uzyskać obiektywną perspektywę, rozważyć, czy obecne wątpliwości są przejściowe, czy sygnalizują głębszy problem, decydując o przyszłości związku, kierując się własnym szczęściem, dobrym samopoczuciem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close