Zazdrosny chłopak

Pytanie na forumODP
Zazdrosny chłopak
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-24 11:14:33
flagAktualizacja:2025-09-09 08:02:25
ID: 6581f01fade2e

Ja mam taki problem, że mój chłopak jest strasznie zazdrosny. Nie pozwala mi chodzić na imprezy z koleżankami, zawsze musi iść ze mną. Ciągle dopytuje z kim pisze, czy nie czasem z jakimś kumplem, którego nie zna. Zaczyna mnie to męczyć, ma jakąś obsesje... Czy da się to jakoś zmienić? Powiedziałam mu raz, że to chore, ale widze, że wciąż to samo: (

Porada

Należy przeprowadzić stanowczą rozmowę z chłopakiem, jasno określając granice, ponieważ jego nadmierna zazdrość i kontrola niszczą Twój komfort oraz wolność, negatywnie wpływając na związek. Musisz wyraźnie zakomunikować, że obecne zachowanie jest nieakceptowalne. Jeśli jego postawa nie ulegnie zmianie mimo Twoich wysiłków, rozważ propozycję wspólnej terapii dla par, aby zrozumieć problem i budować zaufanie. W przypadku braku poprawy lub eskalacji kontroli, Twoje zdrowie psychiczne i bezpieczeństwo stają się priorytetem, co może wymagać podjęcia trudnych decyzji dotyczących przyszłości relacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Obsesyjna zazdrość to choroba, jak ktoś ma taką naprawdę dużą psychozę to leczyć trzeba...
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close